Kars kaz ciğeri nasıl pişirilir KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK
Kars kaz ciğeri nasıl pişirilir
KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK
Kaz, Kars’ın vazgeçilmezlerinin başında geliyor. Kaz etinin yanın da ciğeri de çokça tercih ediliyor.
Kazıyla meşhur Kars’ta kaz etinin yanında kaz kafası, ayakları ve taşlığının yanında ciğeri de lezzetiyle parmak ısırtıyor. Akyaka ilçesinin Kuyucuk köyünde de Ayten Kaplan kaz ciğeri kızartıyor.
Yüksek protein değerine sahip olan kaz ciğeri sofralara farklı lezzetler kattığını söyleyen Ayten Kaplan, kaz ciğerinin tamamen kırıntılardan ayıklandıktan sonra doğrandığını, tavada kaz yağıyla veya Ayçiçek yağıyla kavrulduğunu belirtti.
Yağda kızartılan ciğerin çok lezzetli olduğunu ifade eden Kaplan, kavrulan ciğerin üzerine tuz, karabiber ve kırmızıbiber de ekledikten sonra ikramda bulunduğunu anlattı.
(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK