GÜNCELHaber Girişi : 24 Mayıs 2023 21:10

Kars kaz ciğeri nasıl pişirilir

Kars kaz ciğeri nasıl pişirilir
Kars kaz ciğeri nasıl pişirilir KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars kaz ciğeri nasıl pişirilir

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kaz, Kars’ın vazgeçilmezlerinin başında geliyor. Kaz etinin yanın da ciğeri de çokça tercih ediliyor.

Kazıyla meşhur Kars’ta kaz etinin yanında kaz kafası, ayakları ve taşlığının yanında ciğeri de lezzetiyle parmak ısırtıyor. Akyaka ilçesinin Kuyucuk köyünde de Ayten Kaplan kaz ciğeri kızartıyor. 

Yüksek protein değerine sahip olan kaz ciğeri sofralara farklı lezzetler kattığını söyleyen Ayten Kaplan, kaz ciğerinin tamamen kırıntılardan ayıklandıktan sonra doğrandığını, tavada kaz yağıyla veya Ayçiçek yağıyla kavrulduğunu belirtti.

Yağda kızartılan ciğerin çok lezzetli olduğunu ifade eden Kaplan, kavrulan ciğerin üzerine tuz, karabiber ve kırmızıbiber de ekledikten sonra ikramda bulunduğunu anlattı.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA)  / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.