Kars’ta 65 yaş ve üstü sokağa çıktı

Kars’ta 65 yaş ve üstü sokağa çıktı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

CAVİT DEDE: EN ÇOK CAMİDE NAMAZ KILMAYI ÖZLEDİM

Koronavirüs salgını nedeniyle 65 yaş ve üzeri vatandaşlara uygulanan sokağa çıkma yasağı ardından 50 gün sonra bugün 4 saatliğine sokağa çıkma izni verilince ülke genelinde olduğu gibi Kars’ta da 65 yaş ve üstü olanlar sokağa çıkmanın keyfini yaşadı.

Saat 11.00'da başlayan 15.00’de sona eren kısa süreliğine sokağa çıkma serbestliğinden istifade eden yaşlılar bol bol alış-veriş yapıp gezme imkanı buldular.

Sokağa çıkan vatandaşlar sosyal mesafe kuralına uyduğu gibi maskelerini de taktıkları görüldü. Alış-verişe, manava ve markete gidenler ise eldivenlerini takmayı ihmal etmediler.

Eve dönmeden önce markette alış-veriş yapan 77 yaşındaki Cavit Parıltı, “Devletimiz bizi bugün dışarı çıkardı. Allah devletimize zeval vermesin. Şimdi alış verişimizi yapıp evimize gideceğiz. Millet olmazsa devlet olmaz., devlet olmazsa millet olmaz. Evimizde kaldığımız sürede bol bol namaz kıldık, oruç tuttuk, ibadet ettik, dua ettik. Allah’a dua ediyoruz ki bu korona virüsünden bir an önce kurtulalım. Çünkü ben camide namaz kılmayı özledim. Teravihleri de evde kılıyorum. Camiye gidemediğimiz için çok üzgünüm. Çünkü camilerde hatip yapılıyordu, toplu dualar ediliyordu, birlikte namaz kılıyorduk. Şimdi de evde namaz kılıyorum, bol bol tesbih çekiyorum.” dedi.

Tarihi Kars kalesi ve civarı ile Evliya Camii külliyesi de 65 yaş ve üstü olanların evlerine dönmesiyle yeniden sessizliğe büründü.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.