Kars’ta Arpaçay Jandarması çocuklara dolu dolu bayram yaşattı

Kars’ta Arpaçay Jandarması çocuklara dolu dolu bayram yaşattı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri, Arpaçay ilçesinde muhteşem bir organizasyonla dolu dolu yaşandı.

Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza ne kadar hizmet etsek azdır. Müreffeh yarınlara eğitimli, çalışkan, özverili ve gayretli çocuklarımızla adım atacağız. Bunun için uzaya gitmeye gerek yoktur. İşte bu kutsal adımın ayak izlerinin halen tazeliğini koruduğu Arpaçay Jandarmasının titizlikle yürüttüğü alkışlanacak organizasyon.

23 Nisan kutlamaları öncesinde başlayan bir gayret, çaba ve emeğin en güzel göstergelerine ev sahipliği yapan Arpaçay ilçesinde ekip otolarının bayraklarla ve balonlarla süslendiği bir sabah vakti.

Jandarma teşkilatının güler yüzlü personelleri az sonra ziyaret edecekleri çocuklar kadar heyecanlı. Hepsi adeta çocukluklarını yaşarcasına sevinçli ve coşkulu.

Arabaları temizleyen, dezenfekte eden Arpaçay Jandarması, balon ve bayraklarla süsledikleri arabalarıyla çıktılar trafiğe. Coşkunun doruğa ulaştığı sabah erken vaktinde sirenler çalındı ve daha yola çıkmadan tuttular evlerinde kalan çocukların yüreklerini.

Çünkü onları evlerinde bekleyen geleceğimizin jandarmaları, doktorları, hemşireleri ve öğretmenleri vardı.

Değirmenköprü Köyünde ikamet eden Yasin Acar’a doğum günü sürprizi yaptılar. Pastalar alındı, hediyeler seçildi ve köye doğru yola çıkıldı. Köyün çamurlu yollarını aşan jandarma bayrak ve süsleri götürmeyi de ihmal etmediler.Doğum günü kutlamasından haberi olmayan Yasin için hazırlanan pastaya mumlar dizildi ve jandarma ekipleri mumları yaktıktan sonra kapıyı çaldılar. Jandarmayı ellerindeki pastayla gören Yasin’in ilk tepkisi “Oley” oldu. Yasin mumu üfledikten sonra boyama kitaplarını, bayrakları ve hediyelerini de teslim aldı ve kardeşiyle oyun oynamaya başladı.

Bir başka köyde de jandarmayı gördüğünde İstiklal Marşı okuyan bir kız çocuğuna bayrak, balon ve çeşitli hediyeler verildi.

Tam bir düğün havası edasında gezilen köylerdeki manzaralar görülmeye değerdi. Çocuklara evlerinin önünde bayraklar dağıtıldı, çocuklarda 23 Nisan şiirleriyle teşekkür ettiler.

Minik Yağmur’un sevinci ise görülmeye değerdi. Jandarmanın her hediye verişinde “Teşekkür ederim” eden Yağmur’a adeta hediyeler yağmaya başladı. Çikolatasını da alan Yağmur adeta sevince boğuldu.

Gönül isterdi ki virüs salgını olmasaydı ve çocuklar koşarak gelip sarılsaydılar cefakar ve fedakar ablalarının, ağabeylerinin boyunlarına. Olmadı ama olsun, elbette ki gün gelecek virüs yok olduktan sonra yeniden açılacak o koca yürekli çocuklarımızın elleri ve koşacaklar vatan sevdasıyla kendilerine doğru gelen jandarmamızın ayak seslerine doğru.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.