KARS Haber Girişi : 28 Eylül 2024 22:03

Kars’ta barış yemeği

Kars’ta barış yemeği
Kars’ta barış yemeği KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars’ta barış yemeği

HABERİN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ: https://fb.watch/uU3dHjHtVP/

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kaya ve Avşar aileleri Kars Ticaret Borsası Başkanı Metin Durmuş’un girişimleri ve aile büyüklerinin bir araya gelmeleriyle barışla noktalandı.

Trafik kazası yaklaşık 3 ay önce Paşaçayır yolu Çakmak köyü kavşağında meydana gelmiş ve Halis Kaya hayatını kaybetmişti.

Aileler arasında yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçmek için Kars Ticaret Borsası Başkanı Metin Durmuş, Avşar ve Kaya aileleleriyle görüşmeler yaptı. İkna edilen aileler Kars şehir merkezindeki Sur Ciğercisi’nde bir araya geldi.

Burada bir konuşma yapan başkan Metin Durmuş, “Çok sevdiğim ağabeyim, iyi bir dostum olan Halis abimi rahmetle anıyorum. Allah onun makamını cennet etsin. Çocukları da babalarının yerini aynen doldurdular. Burada sizlerin huzurunda kendilerine de çok çok teşekkür ediyorum. Kendileri de aynen rahmetli Halis abinin yolunda hiçbir kötülük istemeden kazada Halis abinin ölümüne neden olan arkadaşı bağışladılar. Burada tekrar tekrar sizlerin huzurunda kendilerine çok teşekkür ediyorum. Allah babalarının makamını cennet etsin. Ardahan’dan gelen Latif abiye de katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Kemal beye de Memi abiye de çok teşekkür ediyorum. Kaya ailesi bizim dostumuzdur. Hiçbiri bizi kırmadılar. Allah hepsinden razı olsun. İnşallah bundan sonra da en güzel şekilde kardeş gibi geçinerek birlik ve beraberlik içinde hareket ederler. Dileğimiz budur. Hepinize saygılarını ve sevgilerimi sunuyorum.” dedi.

Konuşmanın ardından aileler birbirleriyle tokalaşıp ayrıldılar.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA)  / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.