Kars’ta çocuklar 40 gün aradan sonra yeniden parkları doldurdu

Kars’ta çocuklar 40 gün aradan sonra yeniden parkları doldurdu

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Corona virüs tedbirleri kapsamında evlerinden çıkmaları kısıtlanan 14 yaş ve altındaki çocuklar, ilk kez sokağa çıktı. Ebeveynleri eşliğinde park ve bahçelere akın eden çocuklar, rüzgara rağmen güneşli havanın ve parkların tadını çıkardı.  Parklara gelen 14 yaş ve altındaki çocukların maske taktığı ve sosyal mesafe kuralına uyarak parklarda oyun oynadığı görüldü.

Kars’ta şiddetli rüzgar çocukların dışarıda oyun oynama zevklerini engelleyemedi. Anne ve babalarıyla dışarı çıkan çocukların ilk durakları park ve bahçeler gibi oyun alanları oldu. Kentin tarihi dokusu eşliğinde ip atlayan, bisiklet süren, top oynayan, köye kapmaca oyunları oynayan çocukların kutlulukları yüzlerine yansıdı. Güneşe rağmen havanın serin olması nedeniyle kışlık elbiseleri ve montlarıyla sokaklarda, parklarda oyun oynayan çocukların keyfine diyecek yoktu. Kentin bütün oyun alanları çocuklarla dolup taşınca ortaya da renkli görüntüler çıktı.

Çocuklar parklarda oyun oynarken. 1 yaşına gelen bebeklerin çimenler üzerinde sürünerek eğlenmesi ortaya birbirinden güzel görüntülerin çıkmasına neden oldu.

Evde kaldıkları 40 gün boyunca tabletlerle oyun oynamaktan bıktıklarını belirten çocuklar, doğanın ve tabiatın güzelliğini özlediklerini söylediler. Dışarıda temiz havayı solumanın önemini de vurgulayan çocuklar dışarı çıkma zamanlarının artırılmasını istediler.

Koronavirüs vakalarının görülmesinin ardından salgınla mücadele kapsamında, 65 yaş ve üzeri ayrıca 20 yaş ve altı vatandaşların sokağa çıkması yasaklanmıştı. İlk olarak 65 yaş ve üzeri vatandaşların kısıtlı sürede sokağa çıkmasına izin verilmişti. Çarşamba günü de 0-14 yaş arası çocuklar, 11.00-15.00 saatlerinde getirilen serbestlik ile uzun bir aradan sonra sokağa çıktı.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.