GÜNCEL Haber Girişi : 14 Aralık 2017 21:23

Kars’ta ilim yayan bir cemiyet yetişiyor

Kars’ta ilim yayan bir cemiyet yetişiyor
İlim Yayma Cemiyeti Kars Şubesi Gençlik ve Kültür Merkezinde eğitimler hız kesmeden devam ediyor.

Kars’ta ilim yayan bir cemiyet yetişiyor

KAFKAS HABER AJANSI

İlim Yayma Cemiyeti Kars Şubesi Gençlik ve Kültür Merkezinde eğitimler hız kesmeden devam ediyor.

İlim Yayma Cemiyeti Kars Şubesi ile Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) arasında imzalanan bir işbirliği protokolü çerçevesinde Serhat Kodlama ve Robotik Akademisi Projesi hayata geçirildi.

Bu kapsamda başlatılan kodlama, robotik, elektronik, 3D tasarım ve baskı ile mobil uygulama geliştirme eğitimleri 200 gencin katılımıyla devam etmekte.

Çağımızın gereklilikleri arasında yer alan kodlama eğitiminin eğitim sistemimizde sadece meslek liseleri ve üniversitelerin ilgili bölümlerinde veriliyor olması gençlerin bu alana çok geç girmelerine sebebiyet vermekte. Erken yaşlarda kodlamanın önemine binaen oluşturulan program kapsamında gençlerin kendi robotlarını, bilgisayar programlarını, web sayfası ve mobil uygulamalarını yapabilecek hale gelmeleri hedeflenmekte.

Bunun yanı sıra bağlama, ney, ebru ve Arapça kurslarının da verildiği merkezden bin 200 genç istifade etmekte.

SERHAT AKADEMİ NEDİR?

“Serhat Akademi” 5-14 yaş aralığındaki çocuklara erken yaşta bilişim teknolojileri eğitimlerinin Kars’ta verilmesi için Serhat Kalkınma Ajansı tarafından oluşturulan bir teknoloji geliştirme merkezidir. Yaş gruplarına özel tasarlanmış öğretim planları, müfredat ve materyaller ile çocukları üretim odaklı bir geleceğe hazırlar. Eğitim içeriği ana başlıklar olarak; algoritma ve kod yazma eğitimi, web ve mobil uygulama geliştirme, robotik ve elektronik, 3D modelleme ve 3d yazıcı, oyun ve animasyon geliştirme eğitimleri olarak sıralanabilir.

Algoritma ve Kod Yazma Eğitimleri

Yazılım geliştirme uzmanlığının ilk aşaması algoritma oluşturma ve problem çözme yeteneği kazanmaktır. Bir problemin çözüm basamakları olarak da tanımlayabileceğimiz algoritma, her yazılım projesinin vazgeçilmez unsurudur. Oyun tabanlı öğrenme modeli ile öğrencilerimizin yazılım dünyasına attıkları ilk adımı en keyifli ve verimli şekilde gerçekleştirmekteyiz. Algoritma eğitimlerinden sonra 0 yerli platform Hacker Can ile gerçek kod yazma eğitimleri ile erken yaşta kod yazma deneyimi kazandırıyoruz. Öğrencimiz seviyesine göre Türkçe ya da İngilizce olarak bu eğitimi gerçekleştirebiliyor. Eğitimlerin sonunda temel yazılım bilgileri olan değişkenler, koşullar, döngüler, fonksiyonlar gibi konularda bilgi ve deneyim sahibi oluyor.

MOBİL UYGULAMA GELİŞTİRME EĞİTİMLERİ

Çocuklar için en vazgeçilmez hobi şüphesiz oyun ve oyuncaklardır. Uzman pedagogların çalışmaları dikkate alındığında çocukların oyundan uzak tutulması değil, bu sürenin daha verimli geçirilmesi tavsiye edilmektedir. Biz de eğitimlerimizde öğrencilerimize her zaman oynadıkları oyunları, kendilerinin tasarlamalarını, geliştirmelerini ve paylaşmalarını istiyor ve bunun eğitimini veriyoruz. Yaş gruplarına göre hazırlanmış müfredatlar ile öğrencilerimize oyun ve animasyon geliştirme eğitimleri vererek, hayal dünyalarında yeni ufuklar açıyoruz. Her zaman oynadıkları oyunların nasıl kodlandığını, hangi aşamalardan geçtiğini öğrenerek, oyun programcılığı yolunda ilk somut adımlarını atmalarını sağlıyoruz.

OYUN VE ANİMASYON GELİŞTİRME EĞİTİMLERİ

Akıllı telefonlar artık günlük yaşamın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Milyonlarca akıllı telefon ve milyarlarca indirme sayılarına ulaşan mobil uygulamalar ile artık dünyanın kalbi bu platformlarda atıyor. Öğrencilerimize daha ilkokul sıralarında iken mobil uygulama geliştirme eğitimleri veriyor ve yaptıkları uygulamaları markete yükleyerek tüm dünyaya ücretli ya da ücretsiz sunma olanağı tanıyoruz. Artık 11 yaşında bir mobil uygulama geliştiricisi ya da 10 yaşında bir mobil oyun programcısı haberlerini gün geçtikçe duymaya başlayabiliriz. Çünkü bunun için ihtiyaç duyulan tek şey internete bağlı bir bilgisayar ve bu işin eğitimidir.

WEB SİTESİ GELİŞTİRME VE YAYINLAMA EĞİTİMLERİ

Dünyadaki aktif internet sitesi sayısı 1 milyar adet dolaylarında. Bu ekosistemde var olmak adına çocuklarımıza her gün tıkladıkları web sitelerini tasarlamayı, kodlamayı ve internette yayınlamayı öğretiyoruz. Öğrencilerimizin geliştirdiği web sitelerinin Google’da yer almasını ve ilgili oldukları konularda içerik üreterek ulusal ve uluslararası düzeyde paylaşımlar yapmalarını hedefliyoruz. Öğrencilerimizin yalnızca siyah ekranda kod yazarak geliştirdikleri web siteleri ile kod satırlarının nasıl bir web uygulamasına dönüştüğünü öğreterek, onları internet dünyasında üreten konuma taşıyoruz.

ROBOTİK VE ELEKTRONİK EĞİTİMLERİ

Yapay zekanın ülkelerin devlet politikalarına yön verdiği bu yüzyılda robotik ve elektronik eğitimleri ile öğrencilerimizi geleceğe hazırlıyoruz. Türkiye’de ve dünyada alanında uzman mühendisler ve öğretim teknologları tarafından geliştirilmiş robotik setlerle öğrencilerimize ilk eğitimlerini veriyoruz. Yerli elektronik geliştirme kartı Hacker Can Mucit ya da Arduino ile elektronik ürünler geliştiriyoruz. Sonraki aşamada ise bir web sitesi ya da mobil uygulama ile geliştirilen bu ürünleri haberleştirerek IoT (nesnelerin interneti) dünyasına zemin hazırlıyoruz. Ulaşılamazları, ulaşılabilir kılıyoruz.

3D ÇİZİM VE 3D YAZICI EĞİTİMLERİ

3D Yazıcılar günden güne yaygınlaşıyor ve farklı alanlarda hayatımızda yer ediniyor. Savunma sanayinden, makine endüstrisine, eğitimden sağlığa bir çok sektörde artık olmazsa olmazlar listesine girmeyi başarıyor. Öğrencilerimize kendi 3D nesnelerini 3 boyutlu olarak tasarlamayı ve tasarladıkları bu nesneleri üretmeyi öğretiyoruz. Endüstri mühendisi ve mimarların profesyonel iş dünyasında kullandıkları 3D çizim programı üreticileri tarafından çocuklara özel geliştirilmiş yazılımlar ile hayallerindeki ürünü tasarlayıp, 3D yazıcı ile hemen üretebiliyorlar.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.