Kars’ta Işkılı Camii minarelerinden İstiklal Marşı okundu

Kars’ta Işkılı Camii minarelerinden İstiklal Marşı okundu

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle hayatın bir çok alanına kısıtlamalar hatta 65 yaş üstü ve 20 yaş altına sokağa çıkma yasakları getirildi. 23 Nisan kutlamaları da gösteri yasakları nedeniyle iptal edildi.

Ülke genelinde olduğu gibi Kars’ta da saatler 21.00’ı gösterdiğinde evlerin pencerelerinde ve balkonlarında istiklal marşı okundu. Araç konvoyları oluşturuldu, alkışlar tutuldu, ıslıklar çalındı.

Farklı bir kutlama ise Ehlibeyt Işıklı Cami’nde yaşandı. Cami minarelerinden İstiklal Marşımız yayınlandı. Kars semalarında yankılanan İstiklal Marşı anlamlı görüntü oluşturdu.

Ehlibeyt Işıklı Cami İmamı Seyyid Ahmet Erdem, İslam dünyasında olduğu gibi Kars’ta da tüm Müslümanların bu gece ilk sahura kalkacağını ve yarında ilk orucu tutacaklarını belirterek mübarek Ramazan ayının ülkemize huzur getirmesini ve koronavirüs belasının ülkemizin başından defedilmesini yüce Allah’tan diledi.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Fehmi24 Nisan 2020 03:07

    Işıklı camiden değil yanındaki okuldan geliyordu ses

  • Tanık24 Nisan 2020 02:55

    istiklal marşı ışıklı camiden değil yanındaki kız imam hatip lisesinden geliyordu. Bilgilerinize!