Kars’ta karantinadaki misafirlere halaylı müzikli moral

Kars’ta karantinadaki misafirlere halaylı müzikli moral

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün İpek Yolu Öğrenci yurdunda görevli personeller, İrlanda ve Malta’dan getirilerek koronavirüs nedeniyle karantinaya alınan 219 Türk vatandaşına halaylı, oyun havalı, tek oyunlu gösteriyle moral verdi.

İrlanda'dan ve Malta’dan havayoluyla Kars'a getirilerek Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün İpek Yolu Öğrenci yurdunda karantinaya alınan 219 Türk vatandaşına moral vermek için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi, AFAD ve UMKE ekipleri adeta seferler oluyorlar. Yurda geldikleri ilk gün Türk bayrakları ve marşlarla karşılanan misafirler için her gün ayrı bir etkinlik düzenleniyor. Yurtta kaldıkları süre içinde canlarının sıkılmaması, uzaktan da olsa eğlenebilmeleri için özel giysileriyle yurt bahçesine çıkan görevliler marş ve oyun havalarıyla moral dağıtıyorlar.

Yöresel Kars türkülerinin yanında misafirlerin isteklerine göre yurdun tüm bölgelerinden oyun havaları çalan görevliler keyifli anların yaşanmasına sebep oluyor. Ellerindeki Türk bayraklarıyla alana çıkan görevlilerin marşlar eliğindeki figürleri de ilgiyle izleniyor.

Yurdun pencerelerine çıkarak ellerindeki Türk bayraklarını dalgalandıran misafirler bir yandan da yurt görevlilerinin dans gösterilerini cep telefonlarına kaydederek internet sayfalarında paylaşıyorlar.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.