Kars’ta Kış KAFKAS HABER AJANSI
Kars’ta Kış
KAFKAS HABER AJANSI
Paylaştım Beğendin mi?
KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK
Deha Kurban Vural yazdı:
Bu kentin kimliğidir kar.
Beyaz sabahların pus kokan havası, çocukların kartopu bayramı, kazların kesilme zamanıdır kar.
Çuvallar dolusu patates ve soğanın alınma zamanı, bir bidon turşunun kurulma zamanıdır kar.
Ocakta boz başın, yeşil çeçille, teze lavaşın, tandırda kazın, kavulca pilavının hele de gurutlu ayran aşının ve gartollu evelik aşın pişme zamanıdır kar.
Buzda kaymanın, çinkodan sarı yağı çıkarmanın, kızağa atı koşmanın zamandır kar.
Çatılardan sarkan buzun, kapanan köy yollarının, duman tüten bacaların habercisidir kar.
Soba üstünde kaynayan çayın, ısıtılan ekmeğin, borulara asılan ayaz kokulu elbisenin kuruma zamanıdır kar.
En çokta üşüyen minicik ellerin habercisidir kar. Yani insanların soğukla savaşı, eksi 30 derece de güne başlamasıdır kar, bu şehrin yaşam biçimi kışın vazgeçilmez özelliğidir. En çok da bu kentin beyaz güzelliğidir kar.
(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI