Kars’ta yürek sızlatan çaresizlik

Kars’ta yürek sızlatan çaresizlik

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars’ta umutlarını bağladığı kazlarını, sokak köpekleri boğunca adeta yıkılan kimsesiz vatandaşın çaresizliği yürekleri sızlattı. Protez bacağının plastiğini değiştirmek için beslediği kazların telef olmasıyla ne yapacağını şaşırdı. Kimsesi olmadığından kiralık bir evde tek başına yaşam mücadelesi veren 28 yaşındaki Ahmet Aktaş, aç kalmamak için ayakkabı boyacılığı da yapıyor. Çamaşır makinesi bile olmadığından elbiselerini de soğuk suyla bir kovanın içinde yıkıyor.

Ahmet Aktaş, 4 yıl öncesine kadar İzmir’de bir plastik fabrikasında çalışıyordu. Taa ki geçirdiği iş kazasında sağ ayağının dizden aşağını kaybedene kadar. İzmir’de bir hastanede ameliyatla bacağının dizden aşağısı kesilen Aktaş’a protez bacak takıldı. Çalışamaz duruma geldiğinden Memleketi Kars’ın Kağızman ilçesine geri döndü. Bir süre burada kaldıktan sonra geçim sıkıntısı çeken Aktaş, Kars şehir merkezine gelerek Kazımpaşa Caddesi’nde ayakkabı boyacılığı yapmaya başladı.

Bacağındaki protezin plastiğinin yılda bir değiştirilmesi gerektiği için çareyi kaz yetiştiriciliğinde buldu. Her yıl ortalama 20 adet kaz besleyen Aktaş, besleyip büyüttüğü kazları satarak yaklaşık 1200-1500 TL tutarındaki plastiği değiştiriyordu. Bu yıl da tanesi yaklaşık 200 TL olan 20 adet kaz besledi. Bunları satıp bu yıl ki protezin değişecek olan plastiğini yenilemek istedi.

Dün de bacağındaki rahatsızlık nedeniyle hastaneye giden Aktaş, Kaleiçi Mahallesi’nde aylık 300 TL’ye kiraladığı evine geri döndüg3ünde bahçedeki 20 adet kazın sokak köpekleri tarafından boğularak telef edildiğini gördü. Tek bir kazın bile yaşamadığını görünce adeta yıkılan Aktaş, üzüntüsünden ağlamaya başladı.

Ne yapacağını şaşıran Aktaş, tamamen çaresiz kaldığını söyleyerek, devlet kurumlarından ve duyarlı vatandaşlardan yardım talebinde bulundu. Aktaş, “Ben bu kazları platinin plastiği için saklıyordum. Onları satıp plastiği değiştirecektim. Bacağımdaki plastik her yıl yenilenmesi gerekiyor. Umutlarımı bu kazlara bağlamıştım ama sokak köpeklerini hepsini öldürmüşler. Dün akşam saat 18.00 sıralarında eve geldiğimde baktım köpekler boğmuş. Bütün gelirimi bunlarla sağlıyordum. Şu anda çok zor durumdayım. Sayın valimizden yardım istiyorum. Devletimiz bana yardım etsin. Bugün bu köpekler malıma zarar verdi yarın da bana zarar verirler.” dedi.

Tutunacak tek bir dalı bile kalmayan Ahmet Aktaş, çamaşır makinesi olmadığından elbiselerini soğuk suyla bidonda yıkamak zorunda kalıyor.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.