KARS Haber Girişi : 08 Temmuz 2024 22:14

Karslı hacı adayları kutsal topraklardan döndü

Karslı hacı adayları kutsal topraklardan döndü
Karslı hacı adayları kutsal topraklardan döndü KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK
Karslı hacı adayları kutsal topraklardan döndü

Karslı hacı adayları kutsal topraklardan döndü

HABERİN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN YANDAKİ LİNKE TIKLA: https://fb.watch/tbZ3q-0cSq/

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Diyanet organizasyonuyla kutsal topraklara giden 58 hacı Erzurum havalimanından alınarak iki otobüsle Kars’a getirildi. Kars’ta yakınlarını bekleyen vatandaşlar sevinç gözyaşlarına boğuldu. Sultan Alparslan Camii Külliyesinde karşılanan hacılar karşılamaya gelenleri adeta dua yağmuruna tuttu.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen 2024 yılı hac organizasyonu sonrası, Karslı hacılar yurda dönüş yaptı. Kutsal görevlerini yerine getirerek dönen hacılar, Erzurum Havalimanı'nda otobüslerle alınarak Kars’a getirildi. İl Müftülüğü görevlileri, vatandaşlar ve yakınları tarafından alkışlarla karşılanan hacılar büyük heyecan yaşadı. Hasret o kadar büyüktü ki daha otobüs alana yanaşır yanaşmaz yakınları otobüsün içine girerek hacılarıyla kucaklaştı. Adeta sevinç izdihamının yaşandığı otobüste hacılar gördükleri ilgi karşısında gözyaşlarını tutamadı. Yaşanan izdihamdan güçlükle otobüsten inenler bir bir yakınlarıyla sarılıp kucaklaştılar. En büyük sevinci ise torunlar yaşadı. Dedelerini ve ninelerini özleyen torunlar sevinç gözyaşlarını paylaşmanın hazzını yaşadılar. Dedeler ve ninelerde torunlarına ve evlatlarına o kadar sıkı sarıldı ki ortaya birbirinden güzel ve anlamlı görüntüler çıktı.

Duygusal anların yaşandığı karşılama töreninde hem hacılar hem de yakınları gözyaşlarını tutamadı. Bol bol duaların edildiği karşılamada hacı adayları kutsal topraklarda gördükleri ve yaşadıklarını anlatırken de “Gidip görüp yaşamak lazım” sözleriyle duygularını paylaştılar.

Bir hacı adayı ise “Bu gözlerim neyi gördüyse Cenab-ı Allah senin gözlerine de onu göstermeyi nasip etsin” duası yaptı.

Bagajlarını da teslim alan hacılar daha sonra yakınları tarafından evlerine götürüldü.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA)  / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.