Kars’ta yazın kavurucu sıcaklarında yorgun düşen kazlar ilginç görüntüler oluşturdu.
Kazların yaz yorgunluğu
KAFKAS HABER AJANSI
Kars’ta yazın kavurucu sıcaklarında yorgun düşen kazlar ilginç görüntüler oluşturdu.
Kazcılık Kars’ta aile işletmeciliği halinde sürdürülüyor. Hemen hemen her evde beslenen kazlar aile ekonomisine de büyük katkı sağlıyor. Kars kalesine yakın turizm bölgelerinde yeni yeni açılan turistik restoranların vazgeçilmezi olan kaz eti sektörü daha da canlandırıyor.
Kış mevsiminin dayanıklı canlılarından olan kazlar ağır hareket etmeleri ve hantal yürüyüşleriyle tanınıyor. Arpayı çök yemeleriyle de yağlanan kazlar canlı 150 TL civarında satılıyor. Bir kazdan dört porsiyon kaz çıkıyor ve porsiyonun biri 70-80 TL’den satılıyor.
Eti pahalı olan kazların yaz zamanları kış aylarındaki gibi kolay geçmiyor. Soğuğa dayanıklı kazlar yazın kavurucu sıcaklarında yorgun düşüyor ve buldukları ilk gölgelik alana sığınıyorlar.
(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI