Malta’dan getirilerek Kars’ta misafir edilenler memleketlerine uğurlandı

Malta’dan getirilerek Kars’ta misafir edilenler memleketlerine uğurlandı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Malta'dan getirilerek yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında Kars'ta karantinaya alınan 103 kişi, 14 günlük sürenin dolmasının ardından evlerine uğurlandı.

Kars Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü İpek Yolu Öğrenci Yurdu'nda kalan misafirler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra görevliler eşliğinde otobüslere bindirildi. Yetkililer sosyal mesafe kurallarına uyarak vatandaşlarla ilgilenirken, Kars Kızılay Şubesi ise kumanya dağıttı. 103 Türk vatandaşı işlemlerinin ardından Afet ve Acil Durum Müdürlüğü koordinesinde memleketlerine uğurlandı.

AFAD İl Müdürü Oktay Aygan "Vatandaşlarımızı kiralamış olduğumuz araçlarla bedelsiz olarak memleketlerine kadar göndereceğiz. 28 farklı ile vatandaşlarımızı gönderiyoruz, çok büyük bir olumsuzluk yaşamadık. Bir çok kurum ve sivil toplum kuruluşu yardımcı oldu, sayın valimizin öncülüğü ile bugün mutlu bir sona ulaştık." dedi.

Gençlik ve Spor İl Müdür vekili Ayhan Yüreğir da "Elimizden geldiği kadar işimizi yapmaya çalıştık, bugün arkadaşlarından çıkması ile birlikte tekrar yurdumuzda ilaçlama faaliyetlerine devam ediyor. Yeni katıldım yeni misafirler olursa onlar için gereken hazırlıklarımız yapacağız." Diye konuştu.

Kızılay Kars Şube Başkanı Sıddık Demir ise Vefa Sosyal Destek Gurubu olarak başarılı çalışmalar yaptıklarını belirterek, misafirlere “iyi yolculuklar” diledi.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.