KARS Haber Girişi : 13 Ağustos 2024 23:11

Ozan Karaca Kız Kars’ta

Ozan Karaca Kız Kars’ta
Ozan Karaca Kız Kars’ta KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Ozan Karaca Kız Kars’ta

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

“Ozan Karaca Kız” mahlaslı Yüksel Yılmaz, Şairler ve Ozanlar Derneği Başkanı Suzan Aydemir’in daveti üzerine Kars’a geldi.

Ankara Haymana doğumlu ve halen Ankara’da ikamet eden Ozan Karaca Kız, şiir yazmaya İlkokul çağlarında Türk Halk Müziği’ne olan ilgisiyle başladı. İlk, orta ve lise öğrenimini bitirdikten sonra 2 yıl estetik ve güzellik okudu ve estetisyen olarak uzun yıllar bu sektörde çalıştı.

Ankara Yenimahalle Belediye Konservatuvarı’nda ve Ankara Radyosu bağlantılı uzun yıllar eğitim aldı.

Daha sonra Kültür Bakanlığı’nın düzenlemiş olduğu festivallere ve çeşitli dernek etkinlikleri ile TV programlarına katıldı.

Çeşitli STK’larda başkan ve başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Halen Ankara Meclisi Anadolu Platformu Genel Başkan yardımcısı olarak görev yapmakta.

Kendisine ait şiirlerini ve bestelerini katıldığı etkinliklerde icra eden Ozan Karaca Kız, MESAM'a ve İLESAM'a kayıtlı.

Kars’ta, Şairler ve Ozanlar Derneği Başkanı Suzan Aydemir birlikte tarihi ve turistik mekanları gezen, TV ve Radyo programlarına katılan Ozan Karaca Kız, yeni şiir ve beste çalışmaları da yapıyor. Bu arada arkadaşı Suzan Aydemir aracılığıyla Karslı şair ve ozanlarla da tanışarak aşıklık geleneği üzerine de bilgi alış-verişinde bulunuyorlar.

Kafkas Haber Ajansı ailesi olarak Ozan Karaca Kız’a “Kars’a hoşgeldiniz” diyor çalışmalarında başarılar diliyoruz.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA)  / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Hasan Ayydın 14 Ağustos 2024 00:33

    Ozan karacakızı ile tesadüfen bir veya iki görüşmemiz olmuştur.Daha önce Bir çok ozanlar sanatçılar tanıdım. Ancak Anadolu'nun sıcaklıgını,merhametini ve Anaları ana yapan bu kadim toprakların asaletini Ozan Karacakız'da gördüm.Karacakızı yakından tanımanızı çok isterim.İşte ozaman,Ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız. Ne mutlu haymana'ya Kars'a ,Ozan karacakız gibi kutsal degeriniz var. Anadolu'nun Özgür sesi Yolun Açık olsun.