Sınır köyünde sazlı sözlü toplantı

Sınır köyünde sazlı sözlü toplantı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Türkiye- Ermenistan sınırındaki Kars’ın merkez Yalçınlar köyünde muhtar ve azaların kara serdikleri battaniye ve minderlerde oturarak yaptıkları toplantı renkli görüntüler ortaya çıkardı.

Sınıra sıfır kilometredeki köyün tepe noktasında bir araya gelen köylüler, hem sorunlarını tartıştı hem de neler yapabileceklerini konuştu. Toplantıya eşlik eden aşık Arif Gülcani de sazıyla sözüyle renk kattı. Yakılan ateş, semaverde çay, patates közlemesi ve yöresel yiyeceklerin bulunduğu toplantıyı geleneksel hale getirdiklerini söyleyen Muhtar Tekin Çiftçi, "Ayda bir toplanır köyün sorunlularını piknik havasında aşıklarımızın sazlı sözlü türküleri ve hoş sohbetler eşliğinde tartışırız" dedi.

Muhtar Tekin Çiftçi, “Biz bugün köy meclisi olarak burada toplandık. Halıları, kilimleri kar üstüne serdik. Güzel bir ortam oluşturduk. Aşık Arif Gülcani de sağolsun meclisimize katılarak bize şeref verdi. Türküler söyledi, hikayeler anlattı. Eskileri konuştuk, hasbihal ettik. Çayımızı içtik, patates közledik, ketelerimizi yedik.” diye konuştu.

Köyün renkli siması Yaşar Akbaba’nın eski geleneklerin yanı sıra günümüzdeki yaşam kültürünü kendine has üslubuyla anlatması ise ortama ayrı bir hava kattı. Yaşar Akbaba bölgenin yerel ürünlerinin faydalarını da anlattı.

Kar üstüne konulan odunun alevleri ortamı ısıtırken, semaverde demlenen çay ortamdakilerin içini ısıttı tezekte közlenen patates ise nostalji oluşturdu.

Köylüler daha sonra halı ve kilimlerini, yastık ve minderlerini topladıktan sonra evlerinin yolunu tuttular

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.