GÜNCEL Haber Girişi : 19 Aralık 2018 20:24

Siste kaybolan vatandaşlar bulundu

Siste kaybolan vatandaşlar bulundu
Kars’ta Halefoğlu ile Yalınkaya köyü arasında kaybolan atlarını aramaya çıkan 3 kişi yoğun siste yollarını şaşırınca kayboldu

Siste kaybolan vatandaşlar bulundu

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars’ta Halefoğlu ile Yalınkaya köyü arasında kaybolan atlarını aramaya çıkan 3 kişi yoğun siste yollarını şaşırınca kayboldu. AFAD ekipleri şahısları 4 saat sonra donmak üzereyken buldu. Hayati tehlikeleri olmayan vatandaşlar 112 Ambulansında gerekli tetkiklerin yapılmasından sonra evlerine götürüldü.

Edinilen bilgilere göre olay akşam saat: 18.00 sıralarında meydana geldi. İsmail Kenç (59), Hakan Orhankazi (27) ve Deniz Karsak (40) kaybolan 3 atı bulmak için merkeze bağlı Halefoğlu köyünden yayan olarak yola çıktılar. Yoğun sis nedeniyle yollarını kaybeden vatandaşlar telefonla yakınlarını arayarak; atları bulduklarını fakat havanın çok soğuk olduğunu ve çaresizlik içinde bulunduklarını söylediler. Köylülerin durumu jandarmaya bildirmesi üzerine AFAD, UMKE ve 112 sağlık ekipleri jandarmanın da desteği ile aramaya çıktı.

Kaybolan vatandaşlar; 5 araç ve 25 personelle yapılar aramalarda saat: 22.00 sıralarında Yalınkaya köyüne 1 saat mesafede atlarıyla birlikte, bir kayalık dibine sığınmış halde bulundu. Donmak üzere olan vatandaşların 112 Ambulansına alınarak ilk muayeneleri yapıldı. Hayati tehlikeleri bulunmayan vatandaşlar ekipler tarafından Halefoğlu köyüne götürülerek ailelerine sağ-salim teslim edildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.