Susuz’un Kimsesiz Patisi ‘Lokum’ Yürüteçle Hayata Tutundu

Susuz’un Kimsesiz Patisi ‘Lokum’ Yürüteçle Hayata Tutundu

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars’ın Susuz İlçesi’nde terk edilmiş, arka ayakları felçli halde bulunan “Lokum” isimli köpek, yürüteçle hayata tutunarak ilk gezintisine çıktı. ‘Lokum’un yeniden yürüyor olması hayvan severleri sevince boğdu. ‘Lokum’ şimdi sahiplenilmeyi bekliyor.

Susuz ilçesinde iki hafta önce sokak hayvanlarının bakıldığı Cilavuz Şefkat Evi’nin önüne beli kırık, arka ayakları felçli bir köpek bırakıldı. Şefkat Evi’ne giden Yaşar Yarıcı köpeğin içler acısı halini görünce hayvansever Gülsen Koçan ile birlikte durumu yetkililere bildirdi. Yetkililer köpeği alarak Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi’ne götürdü. Burada yapılan incelemede köpeğin arka bacaklarını kullanamayacağı, ameliyatla bile iyileşme ihtimalinin olmadığı ifade edildi.

Bunun üzerine “Susuz’un Kimsesiz Patileri” sosyal medya hesabından duyuru yapılarak yardım istedi.  “Susuz Bebeklerinin Meleği” olarak anılan İstanbul Barosu Hayvan Hakları Komisyonunda görevli Av. Yasemin Babayiğit konuya el atarak yürüteç için harekete geçti ve sosyal medya hesabından paylaşım yaparak destek çağrısında bulundu. Engelsiz Hayatlar isimli bir firma yürüteci ilçeye gönderdi.

Susuz Kaymakamlığı tarafından kurulan Sokak Hayvanları Besleme Komisyonu’nda görevli polis memuru Ahmet Karaca ile destek personeli Yaşar Yarıcı tarafından “Lokum’a yürüteç takıldı. 

‘Lokum’ ilk yürüme denemesini başarıyla tamamladı. Kar üstünde gezintiye çıkarak yürütece alışmaya çalıştı. ‘Lokum’ bir yandan yürüdü diğer yandan da sunulan ikramları yiyerek karnını doyurdu.

Hayvansever Gülsen Koçan, “Yasemin ablası çok uzaktan bize yardıma yetiştiği için adını ‘lokum’ koyduk. Bize geldiğinde çok çok kötüydü. İdrarından dolayı bacakları pişik her tarafı yaraydı. Şimdi çok şükür birazcık daha düzeldi. Kemik sularından mamalar yapıyoruz, güzel de yiyor. İştahı da yerinde. Yani aslında bakmak değil atmamak önemli. Bunu buraya atan kimbilir bugüne kadar nelerinden faydalandı. Bu da bir bebek, güzel bir annenin küçücük yavrusuydu. Sahiplenen insanların sokaklara atmaması gereken bu canları attıkları sürece hiçbir şey değişmeyecek. Bizim gibi 3-5 kişinin yardımları sadece bu zavallılara yardım olarak kalacak. Keşke hiç böyle olmasa ve hiç yardıma muhtaç olmasalar. Onlar kendi özgür alanlarında oynasalar. Havalarda çok soğuk olmaya başladı. Şu anda biz bunu görüyoruz ama sokakta görmediğimiz bir sürücü can var. Bu canların karların üstünde böyle görünce çok üzülüyorum” diye konuştu.

Susuz Belediye Başkanı Oğuz Yantemur da “Tahminimizce bir trafik kazası sonucu yaralanan ve ilçemize bırakılan sokak hayvanını gerekli tedavisi için üniversiteye götürdük. Yalnız orada kurtarılamayacağı yönünde bilgi verildi. Biz paylaşımda bulunduk ve hayvan dostu Av. Yasemin Babayiğit bizimle bağlantı kurdu ve bize bu yürüteci gönderdi. Şu anda da ‘Lokum’ arka ayakları tutmamasına rağmen ön ayaklarının yardımıyla bu yürüteçle yürüyebiliyor. Buz ilçede 200’e yakın hayvana bakmaktayız. Türkiye geneline sesleniyoruz köpeğimizi sahiplenmek isteyen olursa çok seviniriz” dedi.

Köpeğin gönüllü bakıcısı Yaşar Yarıcı ise köpeği buluklarında durumunu vahim olduğunu belirterek şimdi ise hayvanseverlerin yardımı ve desteği ile yürüteçle yürüyebiliyor olmasına sevindiklerini kaydetti.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.