Türk Kızılay Kars Şubesi’nin Ramazan Yardımları

Türk Kızılay Kars Şubesi’nin Ramazan Yardımları

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Türk Kızılay Kars Şubesi, mübarek ramazan ayında bir yandan yardım kolilerini ihtiyaç sahibi ailelerle buluşturuyor diğer yandan da 65 yaş üstü, kronik rahatsızlığı bulunan ve yemek yapma gücü olmayanların evlerine yemek servisi yapıyor.

Türk Kızılay Kars Şubesi Başkanı Sıddık Demir, “Kızılay Kars Şubesi olarak Ramazan Ayı Gıda Kolisi kampanyamızla ihtiyaç sahibi ailelere ulaşıyoruz. İhtiyaç sahibi ailelerimize listelerimizdeki isimlere göre mahalle mahalle gezerek dağıtım yapıyoruz. 23 mahallemizde sırasıyla aileleri bizzat arayıp, Covid-19’dan dolayı mesafeyi de koruyarak 65 yaş üstü ailelere evlerinde kolilerimizi teslim ediyoruz. 20 yaş üstü 65 yaş altı arasını da şubemize gelmelerini istiyoruz. Onlar gelip şubemizden kolilerini alıyorlar.” dedi.

Şu ana kadar 7-8 mahalleyi tamamen bitirdiklerini ifade eden Başkan Sıddık Demir, “Ramazan ayı boyunca 23 mahallemizin tamamını bitireceğiz. Ramazan ayı boyunca gıda kolilerimizi ihtiyaç sahibi ailelerimizle buluşturacağız.” diye konuştu.

İhtiyaç sahibi ailelere de seslenen Başkan Sıddık Demir, “Kendilerinin kayıtları bizde varsa yeniden bir kayıt yaptırmalarına gerek yoktur. Çünkü insanlarımız ’acaba bu ay kaydım yenileniyor mu’ diye şubemize gelmek isteyebilirler. Bir kez kayıt olduklarında bu her ay yenileniyor. Onun için buraya kadar gelip zahmet çekmesinler bizler kendilerine ulaşıyoruz. Çünkü bu kayıtlar yılda bir defa yenilenmekte.” şeklinde konuştu.

Başkan Sıddık Demir ayrıca, “Bütün dünyanın, ülkemizin ve tüm insanlığın çektiği bu Covid-19 hastalığını rabbim kaldırsın inşallah. Hem dua ediyoruz hem de tedbirli davranıyoruz. Ülkemiz bu konuda çık iyi bir noktada. Türk Kızılay’ımız ramazan ayı boyunca bu hassasiyeti göstererek burada üzerine düşen görevi hakkıyla yerine getiriyor. Kars’ımızda sokağa çıkma yasağı yok ama 65 yaş üstü ve 20 yaş altı kardeşlerimizin sokağa çıkma kısıtlamaları var. Bu konuda da bizler Kızılay olarak üzerimize düşen görevi yerine getiriyoruz. 65 yaş üstü kronik hastalığı olan, evinde yemek yapamayanlar için zaten ramazan ayı boyunca iftar yemeği gönderiyoruz. Bu çalışmamız ramazan ayı boyunca devam edecek.” dedi.

Başkan Demir daha sonra şunları söyledi:

“Şu anda Türk Kızılay’ı mevcut yapısıyla Kars’ta yönetim kurulu ve gönüllüleriyle birlikte bu süreçte ikramlarımızı, koli yardımlarımızı, giyim yardımlarımızı hatta ve hatta ramazan bayramına yakın çocuklarımızı sevindirecek ailelerimizi sevindirecek destek amaçlı nakdi yardımlarımız devam edecektir. Bu konuda müsterih olsunlar. Bizler üzerimize düşen görevi hakkıyla yerine getirmeye çalışacağız. Bu vesileyle bütün vatandaşlarımızın ramazan bayramlarını şimdiden kutluyorum. Ramazanımızın tüm İslam alemine, insanlığa huzur, sağlık ve saadet getirmesini yüce ALLAH’tan niyaz ediyorum."

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.