KARSHaber Girişi : 01 Ocak 2022 21:51

VEMTED Genel Kurul Seçimi

VEMTED Genel Kurul Seçimi
VEMTED Genel Kurul Seçimi KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

VEMTED Genel Kurul Seçimi

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Türkiye’de ilk kez Kars’ta kurulan Veteriner Embriyo Teknoloji Derneği ilk genel kurul toplantısı ve seçimini gerçekleştirdi.

Toplantıda gündem konuşmaları ve oylamaların ardından yapılan seçim sonrası dernek organları aşağıdaki gibi  şekillendi.

 

YÖNETİM KURULU

Prof. Dr. Yavuz ÖZTÜRKLER (Başkan)

Prof. Dr. Cihan KAÇAR (Başkan Yardımcısı)

Prof. Dr. Savaş YILDIZ (Genel Sekreter)

Prof. Dr. Duygu KAYA (Asil Üye)

Doç. Dr. Semra KAYA (Sayman)

Doç. Dr. Musap KURU (Yedek Üye)

Doç. Dr. Ali Doğan ÖMÜR (Yedek Üye)

Dr. Öğr. Üyesi Necdet Cankat LEHİMCİOĞLU (Yedek Üye)

Dr. Uğur KARA (Yedek Üye)

Vet. Hek.Doktr.Öğr. Hasan MUTLU (Yedek Üye)

 

DENETİM KURULU

Dr. Öğr. Üyesi Nail Tekin ÖNDER (Başkan)

Dr. Öğr. Üyesi Murat Can Demir (Başkan Yardımcısı)

Arş. Gör. Taygun GÖKDEMİR (Sayman)

Arş. Gör. Doktr.Öğr.Muhammet Ali KARADAĞ  (Yedek Üye)

Vet. Hek.Doktr.Öğr. Oğuzhan ŞAHİN (Yedek Üye)

Vet. Hek.Doktr.Öğr. Merve Sena KUMCU (Yedek Üye)

 

ONURSAL ÜYELER

Prof. Dr. İrfan Kamuran İLERİ

Prof. Dr. Hakkı İZGÜR

Prof. Dr. Necmettin TEKİN    

Prof. Dr. Selim ASLAN

 

Derneğin ilk genel kurul toplantısı ve seçim sonrası Başkan olarak seçilen Prof.Dr.Yavuz ÖZTÜRKLER şunları söyledi:

Veteriner Hekimliği kapsamında, Embriyo Transferi alanında çalışan bilim insanı, yardımcı teknik personel ve üyelerinin verimli çalışmalarını ve özlük haklarını korumaya yardımcı olmak, ülkemizde hayvan ıslahına olumlu etkileri olacağı düşünülen ve gelişmiş ülkelerde önemli  bir endüstri haline gelmiş olan embriyo transferi teknolojisinin gerek bilimsel ve gerekse hayvancılık alanında gelişmesine katkıda bulunmak ve bu alanda çalışan bilim insanları arasında işbirliği ve dayanışmayı sağlamak amacıyla 17.06.2021 yılında kurulan  Veteriner Embriyo Teknoloji Derneği şu ana kadar birçok faaliyet yapmıştır. İnternet sitesini  kurarak kendini dış dünyaya tanıtan dernek, daha çiçeği burnunda iken embriyo teknolojilerinde gelişmiş ülkelerde belli başlı kişi ve kurumlarla temas kurarak  çalışmalarına başlamıştır.

Uluslararası katılımlı ve ülkemizden de konunun uzmanı kişilerin iştirak ettiği “İneklerde Embriyo Transferi Başarısını etkileyen Faktörler” adlı bir vebinar gerçekleştiren derneğimiz, FAO yetkililerinin de katıldığı kardeş Azerbaycan’da Embriyo Teknolojisi nasıl geliştirilir” adlı bir toplantıya konuşmacı ve görüş bildirici olarak katılmıştır. Ayrıca, ülkemizde bir ilk olarak, Uluslararası Embriyo Teknoloji Topluluğu (International Embryo Technology Society=IETS)’ndan   partner dernek olma daveti alınmış, partner üyelik daveti derneğimizde değerlendirilerek kabul edilmiş ve derneğimizin web sayfası IETS’nin web sayfasında yayınlanmıştır (Link: https://www.iets.org/About-IETS/Partner-Societies).  Uluslararası Embriyo Teknoloji Derneği (IETS)’nin etkinlik faaliyetlerini yürüten FASS adlı organizasyondan Embriyo Transfer Teknolojileri ile ilgili ülkemizin Veteriner Hekimlerine sunulmak üzere vebinar yapılması  için teklif alınmıştır. Bu vebinar için  tarih ve şekil yönünden planlama çalışması yapılmaktadır.  Bununla birlikte derneğimiz,  Kafkas Üniversitesi  ve Kars Ardahan Iğdır Veteriner Hekimleri Odası  ile işbirliği yaparak Veteriner Hekimler ve ilgili akademisyenlerimiz için   19-22 Ekim 2021 tarihleri arasında Tarım ve Orman Bakanlığı sertifikalı “Sığırlarda Embriyo Transfer Kursu” düzenlemiştir.

 Kursumuz Amerika Birleşik Devletlerinden tanınmış ve alanında yaklaşık 20 yıl tecrübeye sahip bir Embriyolog olan TransOva’nın uzmanlarından Carlos Garcia’nın eğitimci olarak katılımı ile gerçekleştirilmiştir. Öte yandan, sığırlarda  embriyo transferi ile ilgili  olarak  dernek organlarında görevli üyelerimizin birçoğu ile Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesinde yürüttüğümüz biri uluslararası olmak üzere iki önemli projemiz devam etmektedir. İleride daha önemli çalışmalar ve etkinlikler yapacağımız inancı ile, derneğimizin kurulmasında emeği geçen hocalarıma ve kurucu üyelerimize, Reprodüksiyon ve Suni Tohumlama Derneği Başkanı Sayın Prof.Dr.Ergün AKÇAY’a ve Türk Veteriner Jinekoloji Derneği Başkanı Sayın Prof.Dr. Murat FINDIK’a, kurulduğu andan itibaren maddi ve manevi olarak desteklerini esirgemeyen hocalarıma, meslektaşlarıma ve genel kurul üyelerimize  teşekkür eder, saygılarımı sunarım. 

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.